Terapide Enneagram'ın Aktif Kullanımı Eğitimi

Eğitim; terapide her mizaç̧ tipindeki danışanla terapötik ilişkinin nasıl kurulacağı, bu mizaçların potansiyel problemlerinin neler olabileceği, terapide hangi ekol ve teknikler üzerinden daha işlevsel bir şekilde çalışılabileceğine dair beceri geliştirmeye yönelik uygulamalı bir eğitimdir.

Eğitimin Süresi:

12 saat: 9 Saat eğitim+3 saat grup süpervizyonu

* Ek olarak eğitim sonunda belirlenecek bir günde süpervizyon yapılacaktır.

Eğitimci:

Klinik Psikolog Banu YAŞAR

Eğitim İçeriği:

- Enneagram’ın temel kavramları,

- Psikolojik sağlık,

- Mizaçlarla terapide çalışmak,

- Terapide her mizacın tutum ve yaklaşımları,

- Mizaçların yaşayabileceği potansiyel psikolojik problemler,

- Mizaçlar için gelişim önerileri, psikolojik sağlık önerileri,

- Spesifik problem konularına özel role play uygulamaları, görsel içerikler.

Kimler Katılabilir?

12 saatlik Temel Enneagram Eğitimini tamamlayan Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Psikiyatristler. Psikiyatri, Psikoloji ve PDR öğrencileri bu eğitime katılabilir.

Eğitimin Amacı:

Terapide Enneagram’ın kullanımı, terapiste yolu kısaltan, elindeki alet çantasını zenginleştiren bir yetkinlik sunar. Enneagram, farklı ekol ve yaklaşımlardan gelen terapistler için ortak bir bilgi ve kavrayış zemini hazırlar. Eğitimini aldıkları terapi yaklaşımlarını güçlendirmek yanında, kişiye özel bir tedavi planı oluşturmak konusunda da Enneagram bilgisinden faydalanabilirler.

Terapistin kendi kişilik özelliklerini tanıması; terapötik yaklaşımını ve çalışma şeklini oluştururken kendisine güçlü bir şekilde rehberlik edebilir.

Danışan açısından bakıldığında; terapiye getirdiği soruna sebep olabilecek mizacına bağlı duygu, düşünce ve davranış̧ repertuarını tanıması yanında, kendi kişiliğini derinlemesine anlaması, sadece problemiyle alakalı değil aynı zamanda “en iyi kendisi” olması sürecinde de rehberlik içerir.


Whatsapp Bilgi Hattı: +90 555 759 73 45

EPOSTA ABONELİĞİ